Omzet kleding- en schoenenzaken opnieuw hoger

Kleding- en schoenenwinkels boekten in augustus meer omzet dan een jaar geleden. Het was de zesde maand op rij dat ze meer verkochten, blijkt uit cijfers van het CBS.

Bij kledingwinkels ging het om een stijging van 22 procent. Schoenenwinkels zetten ruim veertien procent meer om. De omzet van kleding- en schoenenwinkels lag volgens het CBS in augustus ook hoger dan twee jaar geleden.

De totale detailhandel zag de omzet vorige maand drie procent hoger uitkomen. Vergeleken met twee jaar geleden was er een stijging van 13,4 procent. De omzet van supermarkten daalde juist, met 4,5 procent. Vorig jaar profiteerden ze onder meer van de sluiting van de horeca.

De online-omzet was ruim tien procent hoger dan een jaar eerder. Retailers die zowel op internet als in de winkelstraat zijn te vinden, deden het iets beter dan pure webwinkels.

 

Reacties 2


Gerard van Gummigalgen 30 sep, 19:51

Goh, wat een verrassing! Vorig jaar waren veel winkels beperkt open (afspraak maken, mondkapje op, etc, etc) en nu niet meer....


Christ van den Bosch 4 okt, 11:17

Vorig jaar in augustus waren er ook nauwelijks beperkingen, die kwamen in oktober pas, door afschaffen koopavond, 1 december mondkapje en de eerste verplichte sluiting was pas half december

Het was in Augustus vooral minder warm, een nieuwe jas kost meer dan een t-shirt. Het was vaak wel lekker weer om buiten te zijn, maar net niet lekker genoeg/stabiel genoeg voor een hele dag aan het strand. Dan gaan mensen meer winkelen en terrassen hoppen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!