Hornbach groeit nu ook weer in Nederland

Hornbach heeft in het eerste halfjaar een totale omzet van 3,3 miljard euro geboekt. Dat is een stijging van 5,1 procent ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar.

Het Duitse bouwmarktconcern laat weten dat de Nederlandse winkels inmiddels ook weer bijdragen aan de omzetgroei. In het eerste kwartaal groeide Hornbach ook, maar bleef de omzet in ons land achter. Door de lockdown waren de vestigingen toen alleen open voor winkelen op afspraak. Exacte cijfers over Nederland maakt de retailer nooit bekend.

Hornbach groeit vooral sterk buiten zijn thuismarkt. In Duitsland nam de omzet met 1,5 procent toe tot 1,58 miljard euro, in de andere Europese landen met 8,2 procent tot 1,5 miljard. De ebit liep iets op, van 335,6 tot 337,2 miljoen euro.

Hornbach bevestigt verder zijn eerdere winstprognose. De dhz-retailer rekent voor het lopende boekjaar op een ebit van tussen de 290 en 326 miljoen euro. Dat is iets onder het niveau van het vorige boekjaar (326,4 miljoen). Met een verwachte aangepaste ebit-marge tussen de 5,3 en 5,7 procent komt de winstgevendheid wel aanmerkelijk hoger uit dan in het laatste pre-coronaboekjaar 2019/20 (4,8 procent).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!