Takko Fashion zet omzetrecord neer

Discounter Takko Fashion zet een omzetrecord neer in het tweede kwartaal van dit jaar. De totale omzet van deze periode bedraagt 335,4 miljoen euro, een stijging van 10,8 procent. 

De omzet heeft de verwachtingen van de retailer overstgen, zo meldt cfo Kurt Rosen. De eerste maand van het tweede kwartaal was de impact van de coronamaatregelen namelijk nog goed voelbaar. 

Erwin Rutten, managing director voor Takko Nederland, België en Frankrijk zegt tegen RetailTrends dat de resultaten in Nederland met dezelfde stroom meegaan. "Het gaat boven verwachting. Tot en met september hebben we de hele achterstand die we opliepen tijdens de lockdown weggewerkt", aldus Rutten. Dat terwijl de discounter per saldo minder dagen open was. 

"Vergelijk je de resultaten met die van vorig jaar, dan zien we een plus van zes procent, terwijl de begroting is gebaseerd op een normaal jaar." De omzet afkomstig uit Nederlandse winkels is in het eerste jaar goed voor ruim dertig miljoen euro. 

Takko Fashion is actief in zeventien landen en heeft meer dan 1900 winkels in totaal. Erwin Rutten vertelde eerder in de RetailTrends-podcast over de impact die de coronacrisis had op Takko Fashion. Luister de podcast hier terug.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!