Eigenaar pompt opnieuw miljoenen in Scotch & Soda

Eigenaar pompt opnieuw miljoenen in Scotch & Soda

Scotch & Soda krijgt opnieuw financiële steun van eigenaar Sun Capital. De investeringsmaatschappij zette een aandeelhouderslening van 200 miljoen euro om in aandelen. Ook steekt het vijftien miljoen euro vers kapitaal in het kledingmerk. Dat meldt het FD. 

De aandeelhouderslening is afkomstig uit 2011, toen Sun Capital Scotch & Soda overnam voor 350 miljoen euro. Een deel ervan werd als schuld op de balans van het kledingmerk gezet. 

Scotch & Soda ontvangt de financiële steun over het gebroken boekjaar (van juni 2020 tot en met mei 2021). In die periode kampte het merk met beperkende coronamaatregelen, die effect hadden op de omzet. "Het is niet het jaar geworden dat we gehoopt hadden", zegt cfo Thomas Bervoets tegen de krant. De omzet daalde met vier procent naar 277,9 miljoen euro, terwijl de omzet van de webshop juist steeg met achttien procent. 

Eerder deze week maakte Scotch & Soda bekend verder uit te breiden in het buitenland. Volgens Bervoets ligt daar de toekomst. "In Duitsland en Frankrijk is nog enorm veel te halen. Daar willen we groeien in nieuwe steden. Datzelfde geldt voor de Verenigde Staten en China."

Om deze groei te kunnen betalen, stak Sun Capital in augustus al tien miljoen euro in het modemerk. De lening komt bovenop de vijf miljoen die eerder dit jaar al verstrekt werd en een lening van tien miljoen euro in april 2020. Nu komt daar nog een lening van vijftien miljoen euro bij, met een garantie van de Nederlandse overheid. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!