Wibra: minder omzet, meer winst

Wibra: minder omzet, meer winst

Discountformule Wibra zag in 2020 zijn netto-omzet teruglopen. Het bedrijf noteerde een omzet van 125 miljoen, tegen 136 miljoen euro in 2019. Dat blijkt uit de jaarcijfers, waar Quote als eerste over berichtte. 

Hoewel de discounter minder omzet draaide, bleef er onderaan de streep wel een jaarwinst over van bijna 1,6 miljoen euro. Dat is bijna een miljoen euro meer dan in 2019, toen de retailer een winst van 610 duizend euro in de boeken schreef. 

In oktober 2020 ging de Belgische tak van Wibra met 81 filialen failliet. Uiteindelijk maakten 36 vestigingen een doorstart. Naar eigen zeggen heeft het faillissement een geringe financiële impact gehad op het bedrijf en zijn de cijfers in 2020 per saldo verbeterd ten opzichte van 2019. 

De lockdown, die half december 2020 begon en ook in het eerste kwartaal van 2021 gold, zorgt voor een negatieve financiële impact bij de retailer. Wibra verwacht in 2021 break-even te draaien. Compensatie van de overheid in de vorm van NOW- en TVL-subsidie zijn hierin meegenomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!