Rotterdam gaat leegstand in winkelstraten te lijf

Rotterdam gaat leegstand in winkelstraten te lijf

Rotterdam gaat leegstaande panden in winkelstraten opkopen. Dat is tenminste het voorstel van burgemeester en wethouders, die er negen miljoen euro voor willen uittrekken.

Het is de bedoeling dat de panden snel weer worden doorverkocht, eventueel na een renovatie. Andere partijen moeten dan voor de invulling zorgen. "Dat kan van alles zijn: een huisartsenpost, een cultureel centrum, een nieuwe winkel of zelfs woningen", zegt wethouder Roos Vermeij.

Ze wijst erop dat leegstand voor ongezellige straten, onveiligheid en een eenzijdig winkelaanbod zorgt. "Aan een winkelstraat met vijftien belwinkels maar geen groenteboer, huisarts of een gezellig café heb je als bewoner niks."

Het college hoopt dat ook het Rijk en private investeerders met geld over de brug komen. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft al een bijdrage toegezegd. Vermeij hoopt dat er uiteindelijk achttien miljoen euro in het fonds komt, dat maximaal vijftien jaar zal bestaan. De gemeenteraad moet zich nog over het voorstel buigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!