Fabienne Chapot wil enkele nieuwe winkels openen

Fabienne Chapot wil enkele nieuwe winkels openen

Fabienne Chapot wil volgend jaar enkele nieuwe winkels in Nederland openen. Dat zegt de gelijknamige oprichter tegen RetailTrends. “Twee komen er waarschijnlijk in Utrecht en Den Bosch, de derde wordt een grotere winkel in Amsterdam.”

Na Nederland wil Chapot in Duitsland uitbreiden. “Duitsland is het eerste land waar we met onze eigen mensen gaan werken. We hebben de agenten daar uitgekocht, twee eigen kantoren geopend, een heel team aangenomen en de website vertaald.” Als de eigen wholesale daar een succes blijkt, dan wil het modemerk er over twee jaar ook eigen winkels openen.

In totaal is het bedrijf actief in tien landen. Hier wordt gewerkt met agenten en wholesale, waaruit de meeste inkomsten komen. “Vijftig procent wordt verkocht via wholesale, vijftien procent komt uit onze eigen retail en de rest verkopen we online.”

In Nederland heeft het modemerk zes eigen winkels, waarvan twee outlets. De winkels staan in Amsterdam, Haarlem, Maastricht en Rotterdam. De outletwinkels zijn te vinden in Batavia Stad en in Designer Outlet Roosendaal. 

Benieuwd naar het hele interview met Chapot? Lees het hier. 

Reacties 1


Daphne Gelens 8 nov, 19:35

En snel 1 in Breda...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!