IKEA stopt met plastic verpakkingsmateriaal

IKEA zegt dat het volledig gaat stoppen met het gebruik van plastic in consumentenverpakkingen. De beëindiging wordt de komende jaren in fases doorgevoerd, beginnend bij de nieuwe producten die IKEA vanaf 2025 verkoopt. Vanaf 2028 moeten alle consumentenverpakkingen volledig plasticvrij zijn. 

De stap past volgens de Zweedse woongigant binnen de ambitie om in 2030 klimaatpositief en circulair te zijn. Met deze beweging hopen we innovatie op het gebied van verpakkingen te stimuleren en een positieve impact te hebben op de gehele industrie", zegt Maja Kjellberg, packaging development leader bij IKEA.

Momenteel bestaat tien procent van al het verpakkingsmateriaal dat IKEA jaarlijks gebruikt uit plastic. Het bedrijf zet de overgang naar het gebruik van enkel hernieuwbare of gerecyclede materialen de komende jaren stevig door, waarbij de focus ligt op het gebruik van papier. 

Artikelen binnen het voedselassortiment blijven in verband met kwaliteits- en veiligheidsstandaarden waarschijnlijk wel met plastic worden verpakt. Wel gaat het dan om bioplastic of gerecycled plastic, laat IKEA weten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!