'Bij sluiting winkels 100 procent vergoeding vaste lasten'

Als het kabinet vrijdag besluit tot de sluiting van niet-essentiële winkels, dan moeten de vaste lasten honderd procent worden vergoed. Daartoe roept directeur Jan Meerman van brancheorganisatie INretail op. "Niet meer kneuterig zijn."

Het kabinet houdt vrijdag vervroegd een persconferentie, omdat het aantal coronabesmettingen maar blijft toenemen. Maatregelen zoals de vervroegde sluiting van winkels en horeca blijken te weinig effect te hebben. Daarom worden vrijdag extra maatregelen verwacht.

Meerman verwacht in elk geval dat er wordt ingegrepen bij scholen. "Dat is een hele grote bron van besmettingen. Je kunt je niet permitteren om maatregelen te treffen zonder daar scholen in mee te nemen."

Hij benadrukt dat winkels nooit een belangrijke bron van besmetting zijn geweest. "Je moet het huis gaan blussen waar de brand is. In winkels is geen brand. Het gaat om 0,7 procent van de besmettingen. Er is geen enkele reden om winkels te sluiten." INretail roept zowel ondernemers als klanten op om zich aan de basismaatregelen te houden.

 

Reacties 2


ikke weet het 25 nov, 11:48

Met alleen de vaste lasten zijn we er niet, wat te denken van de omzet verliezen ??
En laat de essentiële winkels ook ALLEEN de essentiële artikelen verkopen.

Voorbeeld, in deze tijd, waarom moet de speelgoedwinkel dicht ( die het al moeilijk heeft met al die webshop reuzen )< en mag een Kruitvat wel open blijven en volop speelgoed verkopen.

Bij de 1e lockdown waren riepen ze wij zijn een drogisterij. NU roepen ze al weken dat ze de Goedkoopste Speelgoedwinkel zijn van Nederland.

Dus als de gewone speelgoedwinkel dicht moet, dan ook geen speelgoedverkopen in andere winkels.

Misschien een tip voor de speelgoedwinkelier......... Gooi een partij Maandverband, Aspirine, Deodorant, en tandpasta op de toonbank en zeg dat je een drogist bent.


Eelco de Boer 25 nov, 18:43

Het gaat om het percentage van de omzet wat je aan essentiële producten boekt. Alleen een tandpasta op de balie leggen is dus niet voldoende. Aan de andere kant zal de drogist nooit teveel overige producten gaan verkopen, dan vallen ze immers ook in de verkeerde categorie.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!