Winnaar/verliezer van de week: HEMA en Soulsistah

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: HEMA en Soulsistah.

Winnaar: HEMA

Nee, aan het recept van de HEMA-tompouce wordt niet getornd. Evenals alle HEMA-gebak, -taarten en -vlaaien. Deze worden allemaal door dezelfde medewerkers in dezelfde bakkerijen en volgens hetzelfde recept bereid exclusief door HEMA. Een prangende vraag, aangezien het HEMA eindelijk is gelukt om een koper te vinden voor zijn bakkerijen. Het gaat om het in Uden gevestigde bedrijf BACU, dat al brood en banket levert aan de supermarkten van Jumbo. BACU neemt zowel de centrale bakkerij in Almere als de bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond over. De 250 medewerkers behouden hun baan, meldt HEMA. Voor klanten verandert er niets. HEMA wijst erop dat de samenwerking met Jumbo zo wordt versterkt. De warenhuisketen heeft al schappen met non-foodproducten in de winkels van de supermarktketen. Toen HEMA in handen kwam van investeringsmaatschappij Parcom en Jumbo-familie Van Eerd (Mississippi...

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: HEMA en Soulsistah.

Winnaar: HEMA

Nee, aan het recept van de HEMA-tompouce wordt niet getornd. Evenals alle HEMA-gebak, -taarten en -vlaaien. Deze worden allemaal door dezelfde medewerkers in dezelfde bakkerijen en volgens hetzelfde recept bereid exclusief door HEMA. Een prangende vraag, aangezien het HEMA eindelijk is gelukt om een koper te vinden voor zijn bakkerijen. Het gaat om het in Uden gevestigde bedrijf BACU, dat al brood en banket levert aan de supermarkten van Jumbo. BACU neemt zowel de centrale bakkerij in Almere als de bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond over. De 250 medewerkers behouden hun baan, meldt HEMA. Voor klanten verandert er niets. HEMA wijst erop dat de samenwerking met Jumbo zo wordt versterkt. De warenhuisketen heeft al schappen met non-foodproducten in de winkels van de supermarktketen. Toen HEMA in handen kwam van investeringsmaatschappij Parcom en Jumbo-familie Van Eerd (Mississippi Ventures) verstrekte Jumbo een krediet van vijftig miljoen euro, waarbij de bakkerijen als onderpand dienden. Deze lening wordt nu afgelost. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Verliezer: Soulsistah

Gesloten ‘in verband met strafrechtelijk onderzoek naar ondermijning’, dat staat op een poster die op een winkel is geplakt van de luxe winkel- en evenementenketen Soulsistah. Drie winkels van de keten in de regio Den Haag zijn gesloten op verdenking van witwassen. De politie heeft drie verdachten aangehouden. Het gaat onder meer om een kerstwinkel in Mall of the Netherlands in Leidschendam. Het pand is verzegeld. De andere twee zaken zitten in Den Haag. De politie doet dinsdag uitgebreid onderzoek in de kerstwinkel. Volgens een agent ter plaatse gaat de zaak niet meer open: “Er zit een grote organisatie achter”, weet hij te vertellen tegen Omroep West. Volgens ondernemers in de Mall zat de kerstwinkel er pas kort, hooguit een week of zes. De websites van de winkels zijn niet meer bereikbaar.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€ 10,- voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;
✅ het RetailTrends-magazine (print + online);
✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!