Omzet detailhandel in oktober in de lift

De detailhandel heeft in oktober dit jaar 6,6 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Met name de non-foodsector groeit flink. 

De omzet bij non-foodwinkels ligt in oktober van dit jaar 12,7 procent hoger dan in oktober 2020. Ook het verkoopvolume is 9,2 procent toegenomen. In vergelijking met oktober 2019 ligt de omzet van non-foodwinkels in oktober 2021 zelfs veertien procent hoger. 

Voor winkels in onder meer schoenen, doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, drogisterijen en winkels in meubel- en woninginrichting valt de omzet hoger uit dan in 2020 en in 2019. Winkels in consumentenelektronica en witgoed zien hun omzet echter afnemen in vergelijking met een jaar eerder. Wel was de omzet van deze winkels hoger dan in oktober 2019. 

Waar de non-foodwinkels de omzet juist zien toenemen, neemt de omzet bij winkels in voedingsmiddelen met 1,8 procent af. Ook is het verkoopvolume met 2,1 procent gekrompen. Speciaalzaken draaien 0,8 procent meer omzet, terwijl supermarkten juist een daling zien van 2,1 procent. 

De omzetstijging bij webshops houdt aan. In oktober draait de e-commercesector 3,4 procent meer omzet dan een jaar eerder. Webwinkels met als hoofdactiviteit verkoop via internet hebben 2,1 procent meer omgezet. Voor multichannelers (winkels waarvan de verkoop via internet een nevenactiviteit is) groeit met 5,1 procent. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!