Jysk boekt in Nederland 'recordresultaat'

Jysk heeft het afgelopen boekjaar in Nederland afgesloten met een brutowinst voor belastingen van 26,7 miljoen euro, een stijging van 23,7 procent. De omzet van de Deense woonwinkelketen steeg met 1,1 procent naar 163,3 miljoen euro. "Een recordresultaat", aldus Jysk.

Countrymanager Frank Christant is in zijn nopjes. "Het was een uitdagend jaar waarin onze winkels lange tijd gesloten moesten blijven en we te maken hadden met vergaande maatregelen. Daarom ben ik uitermate trots dat we met z'n allen dit geweldige resultaat hebben behaald."

Ondanks de pandemie loopt het plan om alle winkels voor augustus 2024 om te bouwen naar het nieuwste concept geen vertraging op. In Nederland moeten de komende jaren nog 72 van de ruim honderd winkels worden aangepast. Het nieuwe concept, waarin navigeren en oriënteren makkelijker zou moeten zijn, trekt volgens Jysk meer klanten.

Eerder meldde Jysk al dat de wereldwijde omzet met zeven procent steeg naar 4,4 miljard euro, ook een record. De brutowinst voor belastingen viel 21 procent hoger uit: 605 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!