Jysk wil minimaal 130 winkels in Nederland

Jysk wil de komende jaren flink uitbreiden in Nederland. De Deense woonwinkelketen heeft nu 103 winkels en dat zouden er minimaal 130 moeten worden, zegt countrymanager Frank Christant in een interview met RetailTrends.

“Onze formule kan ook heel goed bestaan op het platteland. En in wijkwinkelcentra”, zegt Christant. Als er voldoende geschikte locaties in de Randstad gevonden kunnen worden, zouden het er zelfs 150 kunnen worden. “We hebben veel te weinig in de Randstad. We gaan nu pas de derde winkel in Amsterdam openen, kom op zeg. En we hebben er maar eentje in Den Haag.”

De komende jaren zouden er jaarlijks vijf winkels in Nederland bij moeten komen. In België, waar veel minder concurrentie is, wordt gemikt op tien nieuwe winkels per jaar. Daar verwacht Christant door te kunnen groeien van de huidige 43 naar minimaal honderd. Door het onverwachte succes in Wallonië zouden het er zelfs wel 130 kunnen worden. In Frankrijk heeft Jysk nu vijftig winkels en dat zouden er maar liefst vijfhonderd moeten worden.

Het interview met Frank Christant van Jysk lees je hier. Nog geen member? Kijk dan hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!