Aantal retailfaillissementen weer licht toegenomen

Het aantal faillissementen in retail is in de maand november licht toegenomen. In totaal gingen er zes retailondernemingen op de fles, tegen vijf een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

In november ging er één supermarkt of warenhuis failliet. Ook werd een winkel in voedingswaren failliet verklaard en viel het doek voor twee winkels in overige huishoudwaren. Ook ging er een winkel in de categorie 'overige artikelen' failliet. 

Begin november ging webwinkel LEDdirect failliet. Later in diezelfde maand werd bekend dat de webshop een doorstart maakt. 

Reacties 1


Eus Peters 14 dec, 13:39

Faillissementen zijn vreselijk. Wat je niet ziet, is 'boeken sluiten' al dan niet met verlies. Maar als je weet dat er 86.000 winkelvoordeuren zijn en 20.000+ webshops, dan zijn dit lage aantallen. Zeker als je weet dat onder normale omstandigheden meer dan de helft van de starters in de detailhandel na 5 jaar niet meer onderneemt. Dan zal 'boeken sluiten' (met vaak een bijna even heftig verhaal erachter) veel vaker voorkomen. Huidige tijd is erg ingewikkeld als je in een erg concurrerende markt zit, maar inkoopprijzen snel stijgen. De kop van het artikel zegt dus best weinig.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!