Amsterdam wil magazijnen van flitsbezorgers weren

Amsterdam wil magazijnen van flitsbezorgers weren

Amsterdam wil darkstores van flitsbezorgers als Flink en Gorillas weg hebben uit woonwijken. De minimagazijnen zijn een bron van overlast voor buurtbewoners. Dat schrijft het FD. 

Klachten gaan onder meer over luidruchtige koeriers, intimidatie, een zee aan bezorgfietsen en afgezette straten door bevoorrading. Deze week nog ontvangt de eerste darkstore een brief op de mat van de gemeente Amsterdam. In de brief meldt de gemeente dat de locatie in strijd is met het bestemmingsplan en daarom moet vertrekken. 

"Dit is de eerste vestiging die zo'n brief krijgt, maar zeker niet de laatste. Ik sluit niet uit dat alle darkstores moeten verkassen naar industrieterreinen. Maar dat is helaas niet binnen een halfjaar geregeld", zegt een gemeentewoordvoerder tegen de krant. 

Eerder dit jaar maakte de hoofdstad bekend een onderzoek te starten naar flitsbezorgers. De gemeenteraad zegt te willen weten wat de gevolgen zijn voor winkelgebieden, verkeersveiligheid en het straatbeeld. De uitkomst van het onderzoek wordt in januari verwacht.

Reacties 3


Hank iepankie 14 dec, 23:35

Treurig dat zo'n toekomst bestendig concept kapot wordt gemaakt in plaats van een ook toekomst bestendige oplossing te zoeken. Gemeentes zijn al net zo incapabel als onze overheid.


Jeroen Van limpt 15 dec, 08:16

Toekomst bestendig concept? Die flitsbezorging is de grootste geldverbrandingsmachine van de moderne economie.


Piet D. 15 dec, 11:20

Haha toekomst bestendig concept. Als dat betekent dat we onze steden kapotmaken mogen ze mijn stad (toevalligerwijs Amsterdam) overslaan.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!