'Retail eindelijk prominent aanwezig in regeerakkoord'

INretail reageert verheugd op het woensdag gepresenteerde regeerakkoord van het nieuwe kabinet. De brancheorganisatie ziet dat er aandacht is voor 'het cruciale maatschappelijke belang van vitale winkelstraten en -gebieden'.

In het akkoord staat onder meer het voornemen van de regering om samen met lokale overheden aan de slag te gaan om leegstand te bestrijden. Ook wil het nieuwe kabinet de samenwerking tussen retail, horeca en cultuur stimuleren. INretail omarmt deze plannen. “Het creëert nieuwe kansen. Het is positief dat daar oog voor is, want centra in dorpen en steden veranderen van functie”, aldus algemeen directeur Jan Meerman.

Verder komt er ruimte voor blurring, het mengen van functies tussen horeca, retail en cultuur. Dat past volgens INretail bij de toekomstige rol van winkelstraten en het versterken van aantrekkingskracht van centra. Daarnaast is er aandacht voor bedrijfsopvolging. Gezonde ondernemingen met solide perspectief moeten hun toekomst eenvoudiger en eerlijker kunnen regelen.

Het is volgens INretail voor het eerst dat winkels zo prominent aanwezig zijn in een regeerakkoord. “Hier hebben we als brancheorganisatie lang voor geknokt”, zegt Meerman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!