'Maak winkelen op afspraak mogelijk'

Nu er een lockdown geldt, moet winkelen op afspraak mogelijk worden. Daarvoor pleit Techniek Nederland, de brancheorganisatie van elektronicawinkels.

Techniek Nederland wijst erop dat elektronicawinkels nu de beste omzetweken van het jaar mislopen, terwijl veel winkeliers het al zwaar hebben. De brancheorganisatie is blij dat click & collect sowieso mag, maar winkelen op afspraak zou de schade verder kunnen beperken.

Volgens Techniek Nederland is de combinatie van onlineverkoop en fysieke verkoop essentieel. "De grote buitenlandse platforms profiteren nu van onze lockdown", zegt voorzitter Doekle Terpstra. "Hoe langer de winkelsluiting duurt, hoe groter de kans dat die klanten na de pandemie niet meer terugkomen."

Techniek Nederland heeft wel begrip voor de maatregelen. Terpstra pleit voor dag en nacht boosteren om snel uit de lockdown te komen. Hij pleit voor een ruimhartige compensatie voor retailers.

Winkelpersoneel Schiphol boos
Personeel van winkels achter de beveiligingscontrole op Schiphol is juist boos dat hun winkels mogen openblijven. Volgens NH Nieuws is er sprake van angst en stress. Niet alleen vanwege het besmettingsgevaar, maar ook omdat het personeel uit vrees voor represailles de zorgen niet kan aankaarten bij Schiphol zelf.

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over de uitzonderingspositie voor Schiphol. Kamerlid Christine Teunissen wil dat ook daar alle niet-essentiële winkels worden gesloten. Ze deelt de zorgen over de verspreiding van het coronavirus op Schiphol.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!