Utrecht dringt winkelleegstand in de binnenstad terug

Utrecht dringt winkelleegstand in de binnenstad terug

De winkelleegstand in het centrum van Utrecht is het afgelopen jaar sterk gedaald. Een jaar geleden stonden veertig panden leeg, nu 25. 

De gemeente Utrecht, het centrummanagement en vastgoedvereniging VCOC begonnen een half jaar geleden met het actieplan ‘Morgen Mooier Maken’ om de leegstand te bestrijden. Dat werpt nu zijn eerste vruchten af, melden de initiatiefnemers.

Via het actieplan zijn ongeveer zestig initiatieven binnengekomen om de winkelstraten levendiger te maken. Daarvan zijn er twintig, al dan niet tijdelijk, aan ruimte geholpen. Het gaat onder meer om pop-upwinkels, een tijdelijke bioscoop en een inpakwinkel. Momenteel worden veel initiatieven verstoord door de lockdown. Volgend jaar moeten er weer nieuwe plannen in de praktijk gebracht worden.

Een aantal straten in de Utrechtse binnenstad verandert steeds meer van een winkelstraat in ‘een plek waar je langer wilt verblijven’, zo klinkt het. Om dit te stimuleren heeft de gemeente het makkelijker gemaakt om woningen te realiseren boven winkels. Bij de gemeente zijn nu transformatieplannen van vastgoedeigenaren bekend die bij elkaar goed zijn voor zo’n tachtig potentiële appartementen boven winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!