‘Contant geld geheel verdwenen voor 2030’

‘Contant geld geheel verdwenen voor 2030’

Ruim de helft van de Nederlanders (57 procent) denkt dat contant geld voor 2030 geheel uit de samenleving is verdwenen. Dat blijkt uit onderzoek van Knab. Momenteel heeft 82 procent van de Nederlanders nog contant geld in hun portemonnee. In 2014 was dit 95 procent.  

Hoewel veel Nederlanders denken dat contant geld verdwijnt, wil toch acht op de tien van hen liever dat dit fysieke betaalmiddel blijft. Zo voelt contant geld voor veel Nederlanders veiliger dan andere betaalmiddelen. Vraagtekens worden vooral gezet bij de veiligheid van betalen met de smartphone. Slechts 28 procent beschouwt deze betaalmethode als veiliger dan betalen met contant geld. Bij betalen met de betaalpas geldt dit voor 43 procent van de Nederlanders.

Een ander betaalmiddel dat aan populariteit wint is de digitale munt. Bijna een kwart van de Nederlanders ziet de digitale munt de komende jaren z’n intrede doen in de supermarkt. Vooral jongeren zien dat gebeuren: ruim een op de drie respondenten onder de 36 jaar denkt dat je in 2030 je dagelijkse boodschappen kunt afrekenen met bijvoorbeeld de Bitcoin. Bij de mensen van boven de 60 denkt een op de vijf dat dit zal gebeuren. 

Reacties 1


ikke weet het 29 dec, 17:27

Wat een flauwekul,

Hoeveel procent van de Nederlandse economie draait op zwart geld ?

Waar moet men dat kwijt, of hoever dondert de economie dan in elkaar ?

Er zal altijd contant (zwart) geld blijven.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!