Ontslagen Coolblue-werknemer krijgt geen 25 duizend euro

Ontslagen Coolblue-werknemer krijgt geen 25 duizend euro

Een ontslagen Coolblue-werknemer die staat afgebeeld op tientallen bedrijfsbusjes heeft geen recht op een door hem geëiste portretvergoeding van 25 duizend euro. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rotterdamse kantonrechter, waar RTL Nieuws als eerste over berichtte.

De oud-werknemer was in de zomer van 2020 ontslagen nadat hij tijdens een ruzie de keel van een collega had dichtgeknepen. Hij eiste een ontslagvergoeding van tienduizend euro. Daar had de man volgens de Rotterdamse kantonrechter geen recht op.

Vervolgens stapte de man wederom naar de rechter, maar dan voor een vergoeding wegens schending van zijn portretrecht. Hij zegt dat hij in zijn oorspronkelijke arbeidscontract akkoord was gegaan met het gebruik van zijn foto's. Maar omdat hij er bij de verlengingen van zijn contracten geen toestemming voor heeft gegeven, meende hij recht te hebben op een vergoeding.

Daar maakt hij volgens de kantonrechter geen aanspraak op. Coolblue heeft volgens de rechter bij de verlengingen van zijn contract telkens aangegeven dat de arbeidsvoorwaarden hetzelfde bleven. Wel erkent de rechter dat het gebruik van het portret van iemand een inbreuk kan maken op diens persoonlijke levenssfeer, maar de rechter acht het belang van Coolblue groter. 

Volgens de webwinkel zouden alleen al de kosten voor het vervangen van foto's op 36 elektrische bedrijfsbussen 'onredelijk hoog' zijn. Coolblue en de advocaat van de oud-werknemer waren niet bereikbaar voor een toelichting, meldt RTL Nieuws.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!