INretail: 'Geen voorstander van coronatoegangsbewijs'

INretail is nog steeds geen voorstander van een coronatoegangsbewijs. Dat benadrukt algemeen directeur Jan Meerman van de brancheorganisatie. Hij betreurt het dat wel die indruk is ontstaan. “We hebben dat niet goed neergezet. Dat is onze schuld.”

"Wij vinden gewoon dat de winkels open kunnen", zegt Meerman tegen RetailTrends. "Maar we weten ook dat het kabinet graag een coronatoegangsbewijs wil invoeren. De Tweede Kamer, de Eerste Kamer en de Raad van State hebben daar ook toestemming voor gegeven. Dus áls het kabinet beslist dat winkels alleen open mogen als er een coronatoegangsbewijs wordt geaccepteerd, dan vinden we dat beter dan dicht blijven. Dat is het verhaal."

Meerman zou het wel betreuren. Een beter alternatief is volgens hem een maximumaantal klanten per winkel. "Dat vinden we veel beter hanteerbaar. Maar als een coronatoegangsbewijs moet, noem het politieke chantage, dan slikken we 'm door."

Reacties 5


B C 5 jan, 13:17

Bullshit, dat roepen ze nu ja na alle ophef ( vooral bij leden) Bewijs nu eens dat jullie wel voor jullie leden opkomen. Ipv voor kar laten spannen voor falend coronabeleid.


mees duits 6 jan, 14:25

Door dit toch mee accoord te gaan straks .gaat dit klanten kosten .de kleine middenstand moet weg .en daar werken jullie dan aan mee.dit heeft totaal niets met de volksgezondheid te maken.maar controle met qr code .


Jaap Vankar 7 jan, 00:12

Inretail moet wat harder optreden tegen deze maatregelen wat voor geen meter werkt en alleen maar de economie kapot maakt!


G S 7 jan, 11:00

Ook al stijgen de besmettingscijfers, als de ziekenhuiscijfers dalen, is een coronatoegangsbewijs voor de winkels absoluut geen rechtvaardigmiddel meer. De overheid wil alleen maar digitale controle en online samenleving ten koste van de middenstand.


Leonard Van Liere 7 jan, 17:02

Weinig verheffend niveau van deze ondernemers. Alles aanpakken om openingen te versnellen, creatief zijn en snelle invoer van onder andere de G2 code, handhaven en controleren van de regelgeving, borst nat maken en ondernemen! Laat je toch niet kisten door die 10% ongevaccineerden, ga voor die overige 90%.....dáár zijn je klanten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!