Veel minder retailfaillissementen in 2021

Het aantal faillissementen in de retailsector is vorig jaar sterk gedaald ten opzichte van 2020. Er gingen volgens het CBS 137 retailbedrijven over de kop in 2020, tegenover 309 een jaar eerder.

Binnen alle retailbranches waarover het statistiekbureau rapporteert nam het aantal faillissementen af. Zo gingen er vorig jaar 21 huishoudwinkels failliet, tegenover 41 in 2020. Vijftien voedingsmiddelen zaken moesten de deuren sluiten, een jaar eerder nog 29. In de categorie supermarkten en warenhuizen daalde het aantal faillissementen van 12 naar 9. In de brede categorie ‘overig’ gingen 41 winkels failliet, tegenover 131 in 2020.

Spraakmakende faillissementen in 2021 waren die van Miss Etam, Steps en Boekenvoordeel. Verder ging onder reiswinkelketen D-reizen failliet, net als een zustertak van Christine le Duc.

Het aantal faillissementen is niet alleen in de retailsector laag. In alle sectoren bij elkaar gaat het om het laagste aantal sinds de metingen in 1981 begonnen. Volgens het CBS is dat ‘niet los te zien’ van de coronasteun van de overheid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!