Drukte in winkelstraten nog niet als vanouds

In de winkelstraten was het afgelopen weekeinde nog steeds veel minder druk dan voor de coronacrisis. Het aantal bezoekers lag ongeveer de helft lager, zegt directeur Huib Lubbers van Bureau RMC.

Niet-essentiële winkels mochten zaterdag voor het eerst in bijna een maand tijd weer open. Wel zijn er twee belangrijke beperkingen: ze moeten om 17.00 uur dicht en er wordt een limiet gesteld aan het aantal klanten dat tegelijkertijd binnen mag zijn.

Vergeleken met vorig jaar waren er op zaterdag 49 procent meer bezoekers, op zondag was er een stijging van 45 procent. Dat winkels profiteren van de horeca, bleek in Den Bosch en Utrecht. Daar was het twee keer zo druk op momenten dat cafés en restaurants uit protest de deuren open hadden.

Archieffoto

Reacties 1


Leonard Van Liere 19 jan, 17:13

Laten de gemeentes en eigenaren van winkelcentra de handen uit de mouwen steken. Het aanbrengen van looprichtingen, looproutes, 1,5 meter stickers op de grond schept veiligheid en maakt consumenten attent op de corona hetgeen een "veiligwinkel" gevoel kan geven zonder storend over te komen. Handhaven is niet nodig, het zijn slechts adviezen. En gezien alle verhalen, maak het fraai en definitief voor de komende jaren. Wat is er mis mee om een beetje "rechts" aan te houden

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!