Moederbedrijf Batavus en Sparta in Amerikaanse handen

Accell, het moederbedrijf van de fietsenmerken Batavus, Sparta en Koga, komt in Amerikaanse handen. Met de overname door een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij KKR is bijna 1,6 miljard euro gemoeid.

De partijen melden in een verklaring dat het beursgenoteerde Accell beter af is in private handen. Het bedrijf zou zo beter in staat zijn om investeringen te doen voor de lange termijn.

Teslin (10,8 procent) en Hoogh Blarick (7,5 procent) zijn op dit moment de grootste aandeelhouders. Teslin heeft na de overname een belang van twaalf procent, Hoogh Blarick verkoopt zijn aandelen.

Ceo Ton Anbeek en cfo Ruben Baldew blijven aan. Francesca Gamboni wordt, zoals eerder al aangekondigd, per 1 februari chief supply chain officer.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Reacties 3


Anton Wilhelm 24 jan, 10:47

Tot nu toe heb ik weinig bedrijven gezien die er beter van werden als ze in handen kwamen van investeringsmaatschappijen. Doel wordt dan toch de investeringsmaatschappij van zoveel mogelijk cash te voorzien.


Gerard Jansen 24 jan, 11:12

Het zijn allemaal aasgieren dit doen ze om de aandeelhouders tevreden te houden!
De mededingingsautoriteiten moeten dit een keer een halt toeroepen!
Toon eens ballen en keur dit niet goed, wij Nederland worden leeg en kaal geplukt door die investeringsmaatschappijen!


T. V. 24 jan, 13:18

Is het niet KKR?Denk aan de geschiedenis van Vendex KBB! Opperhoofd stroman KKR was Tony de Nunzio. Onder zijn leiding werd de complete organisatie langzaam maar zeker uitgekleed. Eerst het zittend management vervangen om er het meeste eruit te kunnen halen. Resultaat: Hema nog aan het worstelen, Bijenkorf verkocht aan Sellfridges, winkelketens als Scapino ,van Dalen, Hunkemöller enz werden los doorverkocht en VenD werd deskundig gefileerd. Eerst het onroerend goed( bijna alle panden waren eigendom, opbrengst net zo veel of misschien nog meer dan totale aankoop VendexKBB).Daarna de leveranciers en medewerkers. Praxis werd verkocht aan Engelse investeerder en de betalingstermijnen aan leveranciers liepen op naar 3 maanden. DWZ dat alle omzetten van alle ketens drie maanden bruto werden overgebracht naar de andere kant van de wereld. Inderdaad was VenD op het laatst een lege huls. Maar wat wil met een management zonder visie die alleen maar gericht waren op KKR en niet op de Nederlandse consument! Helaas vergaat het zo veel Nederlandse gezonde bedrijven die door investeerders worden overgenomen. Maar afwachten wat voor fietsen van Koga, Sparta en Batavus we over een paar jaar overhebben. Management van Accel hou je vast!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!