Metro: voorlopig geen verkoop Belgische winkels

Metro: voorlopig geen verkoop Belgische winkels

De Belgische winkels van Metro en Makro worden voorlopig niet verkocht. Dat zei ceo Steffen Greubel van de Duitse distributiegroep Metro woensdag tijdens een persconferentie over de toekomstplannen van het bedrijf, melden diverse Belgische media.

Vorige week schreef De Tijd dat de Belgische tak te koop stond: elf Metro-winkels en zes Makro's. Ook zouden er al gesprekken lopen met potentiële overnemers. Jumbo en Sligro werden genoemd als mogelijke kandidaten. 

Bij vragen over de plannen, hield de ceo zich op de vlakte. Hij zei dat het portfolio van de groep een van de krachten is en dat het bedrijf daar momenteel tevreden mee is. Wel wordt dit portfolio constant geëvalueerd, zei hij.

Bij vakbond BBTK heerst ongerustheid over de speculaties. “We weten eigenlijk niets meer na vandaag”, zegt Jan Meeuwens, federaal secretaris bij de socialistische vakbond BBTK, tegen Het Nieuwsblad. Hij vermoedt dat er wel plannen liggen, maar dat de directie beseft dat er in België een aantal regels gelden. “De ondernemingsraad moet worden ingelicht over grote veranderingen.”

Op 8 februari staat een overleg op de agenda tussen de vakbonden en de Belgische directie van Metro. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!