De Bijenkorf kiest winnaar 'Winkel van de Toekomst'

Beschadigde artikelen met korting verkopen en glijbanen die elektriciteit opwekken voor de roltrap. Met onder meer die ideeën won Groep 7A van de Mariaschool in Pijnacker de ontwerpwedstrijd ‘Winkel van de Toekomst’ van de Bijenkorf.

Het eerste idee ('Tweedekans') heeft al een plek in de etalage kregen in het warenhuis in Den Haag. Ook enkele andere ideeën van de klas zullen worden gerealiseerd. Ook worden de leerlingen uit Groep 7A een jaar lang kinderdirecteur van de Bijenkorf. 

De Bijenkorf daagde kinderen tot en met vijftien jaar oud uit om de winkel van de toekomst vorm te geven. De jury bestond uit ecoloog Thiëmo Heilbron, head of sustainability van de Bijenkorf Justin Pariag, retailexpert Rupert Parker Brady en Inge Schmitt, hoofd creatieve strategie bij de Bijenkorf. 

De basisschoolklas werd gekozen uit zeven finalisten. Die kwamen allemaal met originele ideeën voor deze winkel van de toekomst. Zo was er een idee voor de robots die 3D-prints maken, een ontwerp voor een duurzaam gebouw in de vorm van een bijenkorf en een recycleruimte. 

De ideeën van alle finalisten zijn tot 9 maart in de etalages van verschillende Bijenkorf-filialen te zien. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!