Amsterdam: licht herstel ondernemersklimaat

Amsterdam: licht herstel ondernemersklimaat

Het ondernemersklimaat in de Amsterdamse binnenstad verbetert, maar is nog lang niet op het niveau van voor de coronacrisis. Dat blijkt uit de Amsterdam City Index, de jaarlijkse barometer van de ondernemersvereniging.

Vergeleken met vorig jaar steeg het vertrouwen van ondernemers en consumenten, maar het ligt lager dan in 2017. Ondernemers zijn verdeeld over wat zij verwachten van het aantal bezoekers in de toekomst. 30 procent is (zeer) positief, 33 procent juist (zeer) negatief. Uit de ondernemersenquête blijkt dat 42 procent van de ondernemers aangeeft dat zij er (zeer) slecht voorstaan. De omzetcijfers van de retail, dienstverlening en horeca krabbelen wel sterk op sinds de coronamaatregelen zijn losgelaten.

Een groot deel van de ondernemers (88 procent) zegt zich verbonden te voelen met de Amsterdamse binnenstad. Hiervan voelt 53 procent zich zelfs zeer verbonden. Ruim 66 procent geeft aan dat vertrekken uit de binnenstad de komende vijf jaar geen waarschijnlijke optie is. Volgens cijfers van onderzoeksbureau Locatus stonden er in de Amsterdamse binnenstad vorig jaar 190 winkelpanden leeg, meldt Het Parool. In 2019 waren dat er nog 62.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!