Consumentenvertrouwen op laagste punt in jaren

Consumentenvertrouwen op laagste punt in jaren

De stemming onder consumenten is deze maand flink verder verslechterd. Het consumentenvertrouwen kwam volgens het CBS uit op -39, het laagste niveau in negen jaar tijd.

Alleen in februari en maart 2013 was het consumentenvertrouwen nog lager. Consumenten waren in maart pessimistischer over de economie dan vorige maand. De koopbereidheid daalde naar het laagste niveau in 8,5 jaar. En ook over hun financiële situatie voor de komende twaalf maanden zien consumenten het somber in.

Deze maand speelt voor het eerst de oorlog in Oekraïne een rol in de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen. In de voorgaande maanden was echter ook al een daling zichtbaar. In september vorig jaar lag het consumentenvertrouwen nog op -5, in februari was dat -30.

Het CBS meldt verder dat de consumptie van Nederlandse huishoudens in januari met elf procent is gegroeid ten opzichte van januari 2021. Vooral aan kleding, schoenen, woninginrichtingsartikelen en elektrische apparatuur werd meer uitgegeven. De bestedingen aan voeding daalden juist een fractie.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!