Flitsbezorging wordt snel populairder

Flitsbezorging mag dan niet geheel onomstreden zijn, het fenomeen wint in Nederland snel aan populariteit. Het aantal mensen dat er weleens gebruik van maakt, steeg ten opzichte van eind vorig jaar met dertig procent naar 925 duizend.

Dat blijkt uit onderzoek van Kantar, dat in februari ruim 44 duizend consumenten van zestien jaar en ouder ondervroeg. Van de vier spelers die actief zijn op de Nederlandse markt - Gorillas, Getir, Zapp en Flink - breidde vooral de laatste het bezorggebied in de afgelopen maanden flink uit.

Flitsbezorging stuit in steeds meer gemeenten op weerstand, omdat darkstores in de binnenstad voor overlast zorgen. Diverse gemeenten proberen deze mini-dc's te weren of willen voorlopig geen nieuwe. Ook worden vraagtekens gezet bij de arbeidsomstandigheden van de fietskoeriers.

Ondanks het negatieve segment blijkt er bij een flinke groep consumenten wel behoefte aan de snelle bezorging. Niet alleen zijn er meer mensen die het eens willen uitproberen, ook weten de flitsbezorgers klanten vast te houden. Het merendeel van degenen die een dienst heeft getest, bestelt er gemiddeld twee keer per maand. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!