Decathlon stopt alsnog in Rusland

Een maand na de Russische inval in Oekraïne staakt ook Decathlon zijn activiteiten in Rusland. De Franse sportretailer zegt dat het door verstoringen in de toeleveringsketen niet meer mogelijk is om door te gaan.

Op social media was opgeroepen tot een boycot van Decathlon, dat zestig winkels heeft in Rusland. Ook de Oekraiënse minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba deed dat. Hij richtte zijn pijlen ook op supermarktketen Auchan en doe-het-zelf-keten Leroy Merlin, die net als Decathlon in handen zijn van de familie Mulliez.

Auchan, dat zo'n 30 duizend medewerkers, 231 winkels en een webshop in Rusland heeft, liet zondag weten dat het zijn activeiten voortzet. "Onze medewerkers, hun families en onze klanten in de steek laten, is niet de keuze die wij maken. Zoals de Franse president Emmanuel Macron heeft gezegd: we zijn niet in oorlog met het Russische volk."

Auchan wees er in de verklaring op dat er niet in de Russische tak wordt geïnvesteerd. De retailer betrekt het grootste deel van de producten die hij in Rusland verkoopt lokaal. De verwachting is dat er dit jaar verlies wordt geleden. Een woordvoerder zei woensdag tegen persbureau Reuters dat er niets veranderd is aan de positie van Auchan. Ook Leroy Merlin gaat vooralsnog door.

Decathlon zegt dat het zijn 2500 medewerkers in Rusland blijft ondersteunenen. Sommigen werken al sinds 2006 bij het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!