Inno zet deel personeel op tijdelijke werkloosheid

Inno zet deel personeel op tijdelijke werkloosheid

Een deel van het personeel van warenhuisketen Inno in België is tot eind juni tijdelijk werkloos. Het bedrijf maakt gebruik van een regeling die was ingesteld vanwege de coronapandemie.

Volgens omroep RTBF geldt de tijdelijke werkloosheid voor 50 procent van de verkopers en voor zo'n 25 procent van het kaderpersoneel en de afdelingshoofden. Inno neemt deze stap omdat het na de soldenperiode (de uitverkoop) opvallend rustig is in de zestien winkels. "We komen net uit een crisis en belanden weer in een andere, een oorlog in Europa", aldus de vakbond. Door de sterke inflatie houdt de Belgische consument de hand op de knip, zo klinkt het.

De directie zegt dat de maatregel zal worden stopgezet, zodra de verkopen weer aantrekken. In principe duurt die tot eind juni. In de eerste week van mei gaan alle medewerkers wel aan de slag, omdat de Inno-groep dan 125 jaar bestaat.

Medewerkers die tijdelijk werkloos zijn, blijven in dienst. Voor de dagen of de periode dat ze niet werken, krijgen ze een uitkering plus een toeslag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!