Kruidvat overweegt eigen bezorgnetwerk

Kruidvat overweegt eigen bezorgnetwerk

Drogisterijketen Kruidvat overweegt producten thuis te bezorgen vanuit de winkels. Met eigen fietskoeriers hoopt het bedrijf de concurrentie bij te blijven. 

Door de hoge kosten van het (deels gerobotiseerde) fulfilmentcenter van A.S. Watson, denkt Kruidvat nu na over goedkoper bezorgen vanuit de winkels. Dat liet e-commerce directeur Roland van den Berg weten tijdens een Emerce-evenement. Dankzij de vele fysieke locaties is de drogisterijketen 'nooit verder dan vijftien minuten verwijderd van de consument'. 

Van den Berg stelt daarnaast dat Kruidvat de optie onderzoekt om te starten met een marktplaats, waarmee het aanbod kan worden uitgebreid. Drogisterijketen Superdrug, het Britse zusterbedrijf van Kruidvat, maakte eerder deze maand bekend dit jaar een marktplaats te lanceren. 

Reacties 4


J. Hamstra 19 apr, 10:27

Benieuwd wat het Nederlandse (lees ETOS) antwoord zal zijn op de Chinese sprong voorwaarts.


Jan Janssen 19 apr, 12:20

En nu maar hopen dat andere winkelketens dit niet ook gaan doen. Anders voorzie ik dat het gemiddelde winkelcentrum straks één grote kluwen van fietskoeriers wordt


Gerrit Verdoes 19 apr, 13:40

Ik denk dat etos hier al veel beter op inspeelt. Je kan alles van etos via ah.nl bestellen en laten thuisbezorgen. Ook is het etos eigen merk via bol.com te koop


Leonard Van Liere 20 apr, 18:49

Etos is qua management een duiventil en heeft van alles geprobeerd om in de buurt van Kruitvat te komen. Altijd een goede tweede , daar is ook niets mis mee.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!