Amsterdam wil drie darkstores sluiten

Amsterdam wil drie darkstores sluiten

De gemeente Amsterdam wil drie darkstores sluiten. De minimagazijnen van de flitsbezorgers Getir, Zapp en Gorillas in De Pijp passen volgens de gemeente niet in het bestemmingsplan en zorgen voor overlast.

De darkstores zitten op plekken die bedoeld zijn voor detailhandel. "Winkels waar klanten in- en uitlopen en producten kunnen uitkiezen", legt de gemeente uit. Darkstores zijn niet toegankelijk voor publiek. Bovendien worden ze vaker bevoorraad en fietsen koeriers af en aan. Dat leidt volgens de gemeente onder meer tot verkeershinder en geluidsoverlast. Ook staan fietsen in de weg en ligt er afval op straat.

De gemeente wil daarom dat Getir, Zapp en Gorillas de drie darkstores sluiten. De flitsbezorgers mogen eerst nog reageren op het voornemen tot last onder dwangsom. Wordt die last onder dwangsom definitief opgelegd, dan moeten de darkstores dicht. Als de flitsbezorgers dat niet snel genoeg doen, dan moeten ze een dwangsom van 20 duizend euro betalen.

Amsterdam bepaalde in januari al dat er een jaar lang geen nieuwe darkstores mogen komen. De gemeente gaat eerst bekijken waar die wel en niet een plaats kunnen krijgen. Ook onder meer Rotterdam en, sinds vrijdag, Groningen hebben voorlopig geen trek in nieuwe darkstores.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!