Personal shoppingdienst Lookiero naar Nederland

De Spaanse personal shoppingdienst Lookiero komt binnenkort naar Nederland. Het wordt het tiende land waar het e-commercebedrijf actief wordt.

Het in 2016 opgerichte Lookiero richt zich op vrouwen. Klanten maken een profiel aan en geven daarin hun voorkeuren en budget op. Op basis daarvan kiezen personal shoppers vijf kledingstukken uit. Klanten betalen alleen voor de artikelen die ze willen houden. De rest kunnen ze gratis terugsturen. Als ze alles houden, krijgen ze 25 procent korting.

Lookiero is op dit moment beschikbaar in Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Portugal, België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ruim drie miljoen geregistreerde gebruikers. Het heeft ongeveer 150 merken aan zich verbonden en heeft naast het hoofdkantoor in Bilbao kantoren in Parijs, Milaan, Londen en Berlijn.

Er werken zo'n 550 mensen. Het is de bedoeling dat er dit jaar zo'n 300 bij komen, zegt chief business development officer Leire Zurinaga in een interview met de Spaanse website Modaes. Lookiero haalde tot dusver zo'n zestig miljoen euro aan investeringen op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!