Verzet tegen overname Batavus-eigenaar

Moneta, grootaandeelhouder van Accell Group, verzet zich tegen de verkoop van het fietsenbedrijf aan KKR. De Franse investeringsmaatschappij vindt de overnameprijs te laag.

De kritiek van Moneta komt aan de orde in brieven aan de raad van bestuur, die het FD heeft ingezien. Met de overnamesom van 1,56 miljard euro wordt Accell ‘ondergewaardeerd’, schrijft fondsmanager Louis Renou van de Franse aandeelhouder. Hij zegt dat het bedrijf achter merken als Batavus en Sparta de komende jaren flink kan profiteren van de groei van de e-bikemarkt. ‘Accell heeft genoeg mogelijkheden om de omzet en winst te vergroten. Dat zit onvoldoende in de prijs.’

Moneta en enkele andere aandeelhouders hebben verder moeite met de rol van Teslin, een Nederlandse investeerder met een belang van ruim tien procent in Accell. Die partij is initiatiefnemer van de verkoop aan KKR, maar wil zelf ook meebieden en aandeelhouder blijven. Mede-aandeelhouders en beleggersorganisatie VEB hekelen deze opstelling, waarmee Teslin de andere eigenaren in de steek zou laten. Teslin wijst de kritiek van de hand en zegt hiermee niets verkeerd te doen.

De voorgenomen verkoop van Accell werd in januari bekendgemaakt. Teslin is nu de grootste aandeelhouder, gevolgd door Hoogh Blarick. Na de deal met KKR zou Teslin een belang van twaalf procent krijgen, terwijl Hoogh Blarick zijn aandelen verkoopt.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!