IKEA-medewerker onterecht ontslagen om maaltijdbon

Een medewerker van de IKEA-vestiging in Haarlem is ten onrechte ontslagen voor het ophalen van een tweede maaltijdbon. Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat de man weer in dienst moet worden genomen.

Bij IKEA kunnen medewerkers een voucher ter waarde van 2,50 euro ophalen bij de personeelsreceptie als ze op zondag werken. De man haalde op 3 november 2019 twee keer zo'n maaltijdbon op, zowel om 12.00 uur als om 16.00 uur. Daarvoor werd de man een dag later op het matje geroepen.

De medewerker ontkende dat hij twee keer een maaltijdbon ophaalde, maar uit camerabeelden bleek dat hij dat wel had gedaan. Toen de man daarmee werd geconfronteerd, zei hij dat de tweede bon voor een collega was bedoeld. Die collega ontkende dat. Daarop werd de man op staande voet ontslagen.

De kantonrechter oordeelde dat een dringende reden voor het ontslag ontbrak en veroordeelde IKEA tot doorbetaling van het salaris. Wel werd de arbeidsovereenkomst per 1 maart 2020 ontbonden wegens een verstoorde arbeidsrelatie. De man liet het daar niet bij zitten en ging in hoger beroep. Het hof stelde hem in het gelijk en gaf hem zijn baan terug.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!