Rituals boekt recordwinst en is op weg naar 1000 winkels

Rituals boekt recordwinst en is op weg naar 1000 winkels

Rituals heeft vorig jaar een recordwinst van ruim 123 miljoen euro geboekt. Dat is een forse verbetering ten opzichte van 2020, toen de nettowinst 88,7 miljoen bedroeg. Ook dat was toen een record voor het Nederlandse cosmeticamerk.

Zoals eerder al duidelijk werd, haalde Rituals vorig jaar een omzet van 1,1 miljard euro. Net voor kerst ging het door Raymond Cloosterman opgerichte merk door de magische grens van een miljard euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) kwam op 227,5 miljoen uit.

"Wat ons nog trotser maakt, is dat we deze mijlpaal onder moeilijke omstandigheden hebben bereikt", meldt Rituals in het jaarverslag. Door coronamaatregelen was meer dan de helft van de winkels drie maanden dicht. Vooral de lockdown in Nederland rond kerst hakte er flink in.

De producten van Rituals worden in 102 landen verkocht. De Benelux is goed voor ruim veertig procent van de omzet, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voor meer dan twintig procent.

Rituals opende vorig jaar 96 winkels, waarmee het totaalaantal op 910 uitkwam. Dit jaar komen er ruim honderd bij, onder meer in Italië en Finland. In de winkels wordt de meeste omzetgroei verwacht, maar ook op het gebied van online, wholesale en travel (luchthavens, vliegtuigen, hotels) gaat Rituals uit van een 'dubbelcijferige groei'.

Reacties 1


Frits Vries 7 mei, 15:43

Net voor kerst 1 miljard.....
1 week verder 1.1 miljard....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!