IKEA steekt drie miljard in winkelnetwerk

IKEA steekt drie miljard in winkelnetwerk

Ingka Group investeert tot en met eind volgend jaar drie miljard euro in IKEA-winkels. Met 392 winkels in 32 landen is Ingka verreweg de grootste franchisenemer van de Zweedse warenhuisketen.

Zo worden bestaande winkels aangepast om internetbestellingen beter te kunnen afhandelen. In Nederland onderging het warenhuis in Groningen onlangs al een transformatie, legt een woordvoerster uit. Die winkel bezorgt niet alleen rechtstreeks aan klanten in en rond Groningen, maar ook in de omgeving van Zwolle, Duiven, Hengelo en een deel van Amsterdam.

Een deel van de parkeerplaats in Groningen is omgebouwd tot een logistiek centrum met negen extra laadperrons. Daardoor hoeven er minder bestellingen vanuit het centrale distributiecentrum in Oosterhout te komen. In maart werden al zeventig mensen in Groningen voor de logistiek aangenomen, binnenkort komen daar nog eens zeventig bij.

Daarnaast zet Ingka Group in diverse landen in op nieuwe winkels, zegt retail operations manager Tolga Öncü. Het gaat zowel om grote vestigingen als om stadswinkels.

Ingka Group stak de afgelopen drie jaar al 2,1 miljoen euro in zijn winkelnetwerk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!