Flitsbezorgers komen met gedragscode

Flitsbezorgers komen met gedragscode

De flitsbezorgers Gorillas, Flink, Getir en Zapp beloven dat ze de locaties voor hun minimagazijnen voortaan met zorg uitkiezen. De zogenoemde darkstores komen niet in centrale winkelstraten, voetgangerszones of in de buurt van basis- of middelbare scholen.

Dat melden de bedrijven in een gedragscode die ze samen hebben opgesteld. Ze zeggen te streven naar een nauwe en constructieve samenwerking met gemeenten, buurtbewoners en ondernemers. Flitsbezorging wint aan populariteit en daarmee neemt ook het aantal klachten toe. Diverse gemeenten weren voorlopig nieuwe darkstores en willen van sommige bestaande af, omdat ze overlast geven of niet in het bestemmingsplan passen.

De flitsbezorgers zeggen toe dat ze hun fietsen en scooters zoveel mogelijk binnen of op eigen terrein plaatsen. Het personeel mag niet voor overlast zorgen. De bedrijven zorgen ervoor dat de vestigingen transparante ruiten hebben en dat er zo min mogelijk stickers worden gebruikt. Nu zijn ruiten vaak nog afgeplakt, waardoor ze darkstores worden genoemd.

De snelheid van e-bikes wordt begrensd op 25 kilometer per uur, terwijl elektrische scooters niet harder dan 45 kunnen rijden. De bezorgers worden per uur betaald. Ze worden niet afgerekend op langzaam rijden of beloond voor snelheid. Ook zijn er afspraken gemaakt over de werkomstandigheden in de vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!