Overname moederbedrijf Batavus wordt doorgezet

De overname van fietsenfabrikant Accell wordt doorgezet. Een consortium onder leiding van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR blijft bij zijn bod van 58 euro per aandeel, oftewel bijna 1,6 miljard euro.

Het consortium weet zich inmiddels verzekerd van 77,8 procent van de aandelen van Accell, waar merken als Batavus, Sparta en Koga onder vallen. Oorspronkelijk wilden de bieders de overname alleen doorzetten bij 80 procent, maar ze vertrouwen erop dat dit percentage de komende weken alsnog wordt gehaald.

Uiteindelijk wil het consortium alle aandelen in handen krijgen. Als het op 95 procent of meer komt, start het een procedure om Accell van de beurs te halen.

De overname leek de afgelopen weken onzeker, omdat enkele grote aandeelhouders de overnameprijs te laag vonden. Ook was er onvrede over de rol van Teslin, een Nederlandse investeerder met een belang van ruim tien procent in Accell. Die partij is initiatiefnemer van de verkoop, maar biedt zelf ook mee en blijft zo dus aandeelhouder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!