Vinted komt met eigen verzendservice

Vinted komt met eigen verzendservice

Vinted lanceert een eigen verzendoplossing: Vinted Go. Met de service zegt de online marktplaats voor tweedehandskleding een betaalbaar en milieuvriendelijker verzendalternatief te hebben gecreëerd. 

Vinted Go kan worden gebruikt door leden en overige bedrijven. Binnen de service ligt de nadruk op ‘PUDO’: pick-up, drop-off. Bestellingen worden heen-en-weer verzonden tussen lockers. Door deze optie te bieden, hoeven er minder logistieke stappen te worden genomen om een bestelling te versturen. Hierdoor is de service naar eigen zeggen minder belastend voor het milieu. 

"De internationale shipping infrastructuur in Europa mist de betaalbaarheid en het gemak die essentieel zijn om internationale e-commerce mogelijk te maken", aldus vicepresident Vytautas Atkočaitis. Op dit moment loopt de pilot alleen nog in Parijs. Er zijn nu zo'n 200 lockers aangesloten, zodat Vinted snel kan gaan opschalen in het aantal PUDO-punten. 

Vinted bestaat nu uit twee bedrijfsonderdelen: Vinted Go en Vinted Marketplace. De Nederlander Thomas Plantenga leidt de overkoepelende Vinted Group.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!