C&A in Servië failliet door fraude

C&A heeft het faillissement aangevraagd voor de Servische tak van de modeketen. Het bedrijf zegt het slachtoffer te zijn van douanefraude. De veertien winkels van C&A, met zo'n 130 medewerkers, gaan dicht.

Volgens C&A was er sprake van meer dan driehonderd frauduleuze importen. De modeketen zegt dat dit het werk was van een zakenpartner 'en andere tot nu toe onbekende daders'. De Servische schatkist is zo zes miljoen euro misgelopen, meldt de Servische krant Blic. De douane houdt C&A daarvoor verantwoordelijk.

C&A zegt vrijuit te gaan, maar heeft besloten de aanklacht van de douane niet aan te vechten. "Gezien het geëiste bedrag zag het managementteam zich genoodzaakt het faillissement aan te vragen." Volgens Blic begon de fraude al in 2014. Het Oostenrijkse transportbedrijf Quehenberger zou papieren hebben vervalst en zo Chinese kleding hebben binnengesmokkeld.

C&A benadrukt dat het faillissement alleen betrekking heeft op de activiteiten in Servië. Het bedrijf blijft actief in zeventien andere Europese landen.

Archieffoto: een C&A-filiaal in Belgrado

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!