Sterkste stijging voedselprijzen in 45 jaar

Consumenten betaalden vorige maand ruim elf procent meer voor voedingsmiddelen dan in juni vorig jaar. De laatste keer dat de prijzen met meer dan tien procent stegen was in 1976, meldt het CBS.

De prijzen zijn in alle categorieën voedingsmiddelen flink gestegen. Vlees spant de kroon met een toename van zestien procent. Ook de prijsstijging van zuivelproducten is met 14,5 procent bovengemiddeld. Groente en fruit werden negen procent duurder, brood en granen zeven procent.

Ondanks de sterke prijsstijgingen zit Nederland op dit vlak niet in de top van de Europese Unie. In enkele Europese landen zijn voedingsmiddelen tot wel 25 procent in prijs gestegen. 
 

Reacties 1


Hugo Vis 13 jul, 18:47

De kroketten van Febo zijn 25% in prijs gestegen. Een klein pet flesje spa blauw bij Spa Zuiver in Amsterdam van € 2.50 naar € 3,95 uitleg: ja, maar deze is wel gekoeld (echt waar, dit was gisteren 12 juli) . Trick&Treat 3.0 van de Nederlandse horeca; pak die klant nu al zijn geld af! Vooruitzicht; na deze zomer is deze gekte voorbij gaat niemand meer voor een cappuccino van €4,50, een spa'tje voor €3,95 of een wit wijntje á € 7,50.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!