Zo haal je meer uit je wagenpark

De inflatie zal niemand zijn ontgaan. Zowel bedrijven als particulieren ondervinden de gevolgen in de portemonnee. Dit heeft helaas ook een wisselwerking. Bedrijven ondervinden hogere kosten voor het produceren en vervoeren van hun producten en dit moet vervolgens weer berekend worden in de prijzen van hun producten. Dit merken de consumenten vervolgens ook. Het is een vicieuze cirkel waar we allemaal in verstrikt zijn geraakt de afgelopen tijd.

Gelukkig zijn er ook dingen die bedrijven kunnen doen om op hun maandelijkse kosten te besparen. Hierbij kan het onder de loep nemen van de zakelijke mobiliteit al een heel sterk begin zijn. Denk alleen maar eens aan de hoge brandstofprijzen. Tanken doen we tegenwoordig liever met de ogen dicht. Er zijn gelukkig ook manieren om hierop te besparen. Samen sterk tegen de hoge prijzen aan de pomp. Dit doe je door werkelijk alles uit jouw wagenpark te halen. Hoe je dit doet? We geven enkele tips.

Efficiëntere routes dankzij betere communicatie
Nog veel te vaak worden er onnodig veel kilometers gereden om zo bij de plaats van bestemming te komen. Er worden inefficiënte routes samengesteld en medewerkers rijden van hot naar her. Dit is niet alleen op het gebied van timemanagement een groot probleem, maar levert ook nog eens problemen op als we kijken naar de brandstofkosten. Hoe meer kilometers er immers om wordt gereden, hoe meer we ook kwijt zullen zijn aan de pomp. En dat is met de huidige brandstofprijzen echt geen grapje meer. Met voertuigvolgsystemen kun je gelukkig efficiëntere routes maken.

Zeker bij bedrijven met een gemiddeld tot groot wagenpark mogen voertuigvolgsystemen dan ook zeker niet ontbreken. Deze zijn onmisbaar om de communicatie hoog te houden. Je weet immers zo precies waar alle voertuigen zich bevinden. Hierdoor is de locatie direct duidelijk en hoeft er niet onnodig over en weer gecommuniceerd te worden. Je kunt direct de routes doorgeven die voor deze chauffeur(s) van toepassing zijn. Zo wordt er minder omgereden en efficiënter gewerkt. Dit bespaar maandelijks tientallen tot soms zelfs honderden euro’s.

Laat je informeren door Webfleet bij de aanschaf van voertuigvolgsystemen. Zo weet je precies waar je aan moet denken en wat het je oplevert.

Stimuleer medewerkers om zuiniger te rijden
Krijg meer inzicht in de maandelijkse variabele uitgaven. Hoe vaak wordt er maandelijks getankt? Leg dit vervolgens naast de hoeveelheid kilometers wat gereden is en de routes die je hebt gemaakt. Kan hier iets veranderd aan worden? Wellicht is het zo dat medewerkers onzuiniger rijden dan zou moeten. In dat geval kunnen er veel kosten worden bespaard door dit bij je medewerkers duidelijk te maken.

Dit kan op verschillende manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die beloven een bonus uit te delen als iedereen zuiniger rijdt en er minder getankt wordt. Op die manier wordt het een stuk interessanter voor medewerkers om hun rijgedrag in de gaten te houden. Wist je dat je met een voertuigvolgsysteem het rijgedrag ook kan beoordelen? Zo is er dus ook meer controle mogelijk. Hetgeen wat wellicht net een stok achter de deur geeft voor medewerkers om op hun rijstijl te letten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!