Vinted wil Duitse branchegenoot overnemen

Vinted wil Duitse branchegenoot overnemen

Vinted gaat een bod uitbrengen op het Duitse tweedehandskledingplatform Rebelle. Het gaat om een bedrag van in totaal ruim dertig miljoen euro.

De kans is groot dat de deal doorgaat. De zogenoemde bid committee van Rebelle adviseert de huidige aandeelhouders unaniem om het bod te accepteren. Het Duitse platform, dat zich wat meer op luxe richt, is nu in handen van een reeks Duitse investeerders. Zij hebben tot 19 augustus de tijd om zich te beraden op het bod.

Vinted wordt geleid door de Nederlandse ceo Thomas Plantenga. Hij zegt Rebelle al jaren te volgen. “Door de expertise van Rebelle in dit segment (luxe, red.) te combineren met het geografische bereik en het grote ledenbestand van Vinted, zien we een groot potentieel om een sterkere waardepropositie voor consumenten te creëren en uiteindelijk een grotere acceptatie van tweedehands.”

Als de deal doorgaat betekent het niet de eerste overname voor Vinted. Twee jaar geleden nam het Litouwse bedrijf de Nederlandse speler United Wardrobe over. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!