Omzetgroei detailhandel vlakt verder af

De Nederlandse detailhandel heeft vorige maand 0,4 procent meer omgezet dan in juni vorig jaar. Non-foodretailers zagen hun omzet dalen, blijkt uit cijfers van het CBS.

Winkels in non-foodartikelen boekten drie procent minder omzet in vergelijking met een jaar geleden. Kledingwinkels zetten 3,4 procent minder om, terwijl zij in mei nog een groei van drie procent zagen. Schoenenzaken zagen een vergelijkbare trendbreuk: in juni daalde de omzet met ruim vijf procent ten opzichte van een jaar geleden, terwijl ze in mei nog met twaalf procent groeiden.

De afgelopen maanden zag de detailhandel flinke groeipercentages op jaarbasis, vanwege de verplichte winkelsluiting tijdens de coronalockdown vorig jaar. In juni vorig jaar waren de meeste maatregelen voor winkels weer opgeheven, waardoor dat effect nu wegvalt. De afgelopen maanden werden de groeipercentages al steeds een stukje lager.

Foodretail groeide vorige maand wel, met 4,7 procent. De omzet van de supermarkten lag 4,9 procent hoger, die van speciaalzaken 3,5 procent.

Het CBS meldt verder dat de online omzet in juni 6,5 procent lager was dan in diezelfde maand vorig jaar. Pure webwinkels zagen een daling van 7,1 procent, multichannelers haalden 5,9 procent minder omzet uit hun e-commercekanaal. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!