'Webwinkels stunten toch met alcohol'

'Webwinkels stunten toch met alcohol'

Online drankwinkels omzeilen het verbod op het geven van hoge kortingen op bier en wijn. Dat stelt het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP.

Met ingang van 1 juli mag er nog maar maximaal 25 procent korting worden gegeven. Daarvoor was dat 50 procent. "Bij veel webwinkels krijgen klanten in eerste instantie direct die korting van 25 procent, maar met extra kortingscodes kan die oplopen tot 30 of 40 procent", zegt directeur Wim van Dalen van STAP tegen de NOS. Dan gaat het bijvoorbeeld om een persoonlijke kortingscode of een code die kan worden gekopieerd van speciale websites.

STAP wil dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit beter gaat handhaven. Een woordvoerder van de NVWA zegt tegen de NOS dat dit bij online verkoop lastiger is. "Maar we pakken het serieus aan. Als we tijdens een controle een overtreding constateren, wordt daartegen opgetreden met een boete."

Reacties 1


Ans Valk-Termeulen 4 aug, 07:51

Stel je voor dat men in Nederland iets goekoper krijgt dat kan toch niet!Wat een flauwe kul al die ophef.Wie is die van Dalen van Stap dan wel?eet hij een snee brood minder als de korting te hoog is?Van wie mag er minder korting
gegeven worden?Men mag alleen betalen in Nederland en verder je mond houden,wat een wereld lijkt wel een kleuterklas.Blij dat het bij de online verkoop lastiger is,men wordt al genoeg op de nek gezeten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!