'Onveilige werksituatie in merendeel distributiecentra'

'Onveilige werksituatie in merendeel distributiecentra'

Veel Nederlandse distributiecentra houden zich niet aan de regels rondom de veiligheid voor het personeel. De Arbeidsinspectie controleerde tweehonderd dc’s en constateerde bij 163 (82 procent) een of meerdere overtredingen.

In totaal werden 547 overtredingen geconstateerd. 28 daarvan waren volgens de Inspectie ‘zeer ernstig’ en zijn gehandhaafd met een boete of door bepaalde werkzaamheden stil te leggen. Bij de andere overtredingen werd volstaan met een waarschuwing of een eis tot naleving.

Vooral aanrijdgevaar op de dc-vloer blijkt een groot probleem: bij 108 distributiecentra werden op dat gebied in totaal 215 overtredingen vastgesteld. Verder bleek in 59 procent van de distributiecentra het risico op fysieke belasting niet goed onderzocht. Bij een kwart van de dc’s is niet goed gekeken naar de effecten van trillingen bij het rijden op bijvoorbeeld heftrucks.

Het aantal overtredingen is volgens Arbeidsinspectie al twee jaar op rij hoog, terwijl steeds nieuwe distributiecentra gecontroleerd worden. Locaties die als zorgelijk zijn aangemerkt worden volgend jaar opnieuw geïnspecteerd.
 

Reacties 1


ikke weet het 4 aug, 11:09

Ja, de lage prijzen moeten ergens vandaan komen.

Wordt tijd dat de arbeidsinspectie hier eens tegen optreedt, en niet alleen maar waarschuwingen uitdeelt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!