Veel meer webshops houden ermee op

Veel meer webshops houden ermee op

In de eerste zes maanden van het jaar zijn 6785 webshops ermee opgehouden. Dat zijn er veel meer dan een jaar geleden, toen 4420 webshops het voor gezien hielden.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Vooral webwinkels in kleding (bijna 1700), huis- en tuinartikelen (1185) en een algemeen assortiment (1180) gooiden het bijltje erbij neer.

In totaal zijn 76 duizend bedrijven opgeheven. Sinds de start van de meetmethode in 2007 was dit aantal niet eerder zo hoog. In 84 procent van de gevallen gingen het om bedrijven met slechts één werkzaam persoon, zoals het CBS dat noemt.

In de eerste zes maanden waren er 82 retailfaillissementen, tegen 84 een jaar geleden. Daarmee ligt het aantal een stuk lager dan voor corona. In de eerste helft van 2019 waren er 181 retailfaillissementen.

Reacties 3


Gerda Degen 12 aug, 01:17

Gelukkig,kunnen we werr lekker shoppen,en niet als ouderen achter de geranium


John Besseling 11 aug, 15:00

Vaak zit de fout al bij de inkoop. Men denkt het goed voor elkaar te hebben en wordt dan ineens geconfronteerd met voor hen onvoorspelbaar hogere inkoopprijzen, langere levertijden en hogere transportkosten. Een bedrijf als Winnerchoice in Almere heeft daar passende oplossingen voor en kan zo enorme kosten reducties doorvoeren.


John Eeves 11 aug, 14:43

Er zullen er nog veel meer volgen. Veel mensen starten een webshop zonder enig idee te hebben wat het exact omvat. Het is heel moeilijk winst te maken met een webshop, 80% van de huidige webshops maakt nog steeds geen winst.
Nu de rente stijgt en geld niet meer gratis is trekken ook investeerders zich meer en meer terug, de tijden van jarenlang verlies maken en de ene na de andere investering ophalen om dit te financieren zijn voorbij.
Er moet geld verdient worden.
Bezint eer ge begint.....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!