Makro vraagt in België bescherming tegen schuldeisers

Makro vraagt in België bescherming tegen schuldeisers

De Belgische tak van Metro en Makro vraagt via de rechter bescherming tegen schuldeisers aan. Dat moet het makkelijker maken het bedrijf eventueel op te splitsen.

Horecagroothandel Metro en winkelketen Makro maken al jaren verlies in België. De huidige bedrijfsstructuur is volgens eigenaar Bronze Properties bedreigend voor de continuïteit. Met de gerechtelijke procedure wordt het mogelijk de gezonde delen van het bedrijf apart te verkopen. Wat dat betekent voor de onderdelen die verlies draaien is niet duidelijk.

De rechter heeft vijftien dagen om het verzoek te beoordelen. Als het niet wordt ingewilligd, lijkt een faillissement waarschijnlijk.

De Duitse saneerder Bronze Properties is pas sinds een paar maanden eigenaar van Makro en Metro, samen met herstructureerder GA Europe. Daarvoor vielen ze onder de Duitse Metro-groep. Metro heeft elf vestigingen in België, Makro zes. Sinds 2015 is er al ruim 420 miljoen euro verlies geleden.
 

Reacties 3


M. Dude 2 sep, 10:52

420 miljoen verlies in 7 jaar, verdeeld over 17 vestigingen. Dat is gemiddeld 3,5 miljoen per vestiging per jaar! Knap.


michel van thillo 4 sep, 09:42

Makro was onder SHV een bloeiend bedrijf , het is door de overname door Metro dat de kansen gekeerd zijn, foute keuzes gemaakt op Belgisch niveau , gepust door Duitsland om de winkels van Makro te keren naar horeca complexen en dan zeker de foute keuze om Metro's op te starten en niet voor de makro cultuur te zorgen . Veel verstandiger had geweest om nog 4 extra Makro's te openen en in die 10 winkels in te zetten op Horeca en particulier / grootgebruiker . had gemakkelijk gekund om iedereen aan boord te houden . nu gaat aandeel Horeca vast over naar een buitenlandse speler welke een mooi patrimonium van winkels met klanten over gans België heeft . verhaal van veel foute keuzes en gemiste kansen maar vooral van gebrek aan visie door Dusseldorf om van België een echte speler te maken in de retail markt . jammer maar helaas .


Jaap van Gisteren 21 okt, 09:49

Ieder jaar komen weer nieuwe CEO's met weer andere plannen, het ene plan is nog fouter dan het andere plan.
En dus vertrekken ze weer met een mooie exitpremie.

Ondernemingsraden die met behoud van hun eigen baan alles goedkeuren wat de directie voorstelt.
Vakbonden die buitenspel worden gezet door dezelfde ondernemingsraad

En zie hier het scenario voor de aftakaling van een eens zo mooi bedrijf. (En het personeel is de dupe).

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!